O Europassu

Europass je vaš skup online alata i informacija koji će vam pomoći da upravljate svakim korakom u svom učenju i karijeri.

Najpouzdaniji evropski alat za upravljanje učenjem i karijerom.

Bilo tokom studija, dok započinjete svoj prvi posao ili tražite nove izazove, Europass vam omogućava da efikasno saopštite svoje vještine i kvalifikacije u Evropi. Evropska komisija ovu uslugu pruža besplatno i na 31 različitih jezika.

Napravite sljedeći korak u svom učenju ili karijeri

Europass vas ohrabruje da preduzmete sljedeći korak u svom učenju ili karijeri tako što vam:

  • Pomaže da razmislite o svojim trenutnim vještinama i iskustvima;
  • Predstavlja prilagođene i pouzdane prilike za učenje i posao širom Evrope;
  • Pojednostavljuje pisanje CV-ja i propratnih pisama putem šablona koji se mogu uređivati;
  • Pruža tačne informacije o radu i učenju u Evropi;
  • Daje linkove za odgovarajuće mreže podrške.

Na ovaj način, Evropska komisija vam pruža podršku u dostizanju punog potencijala i pronalaženju mogućnosti širom Evrope koje odgovaraju vašim vještinama i iskustvima.

A smiling man standing pointing his finger as if to say do you have your Europass?

Alati koji vam pomažu u učenju ili razvoju karijere

Europass nudi besplatne online alate koji podržavaju učenike, radnike i tražioce posla širom Evrope. Prije slanja bilo kakve prijave, obavezno konsultujte neke od naših alata:

Pouzdane informacije o studiranju i radu u Evropi

Europass pruža pouzdane informacije o studiranju i radu u različitim evropskim zemljama dajući linkove za relevantne evropske i nacionalne izvore. Ovo vam može pomoći da pronađete kurseve, poslove, smjernice i podršku uz potvrđivanje i priznavanje vaših kvalifikacija.

Evropski digitalni kredencijali

Evropski digitalni kredencijali su digitalni kredencijali koji su pravno ekvivalentni papirnim certifikatima. Oni omogućavaju institucijama da vam besplatno izdaju digitalne kvalifikacije i druge kredencijale za učenje otporne na neovlašćeno mijenjanje. Ovi kredencijali se koriste za kvalifikovanje za radna mjesta, univerzitetsku praksu i još mnogo toga. Uz Europass možete bezbjedno da čuvate i dijelite ove kredencijale tako da više ne morate da se bavite papirnim verzijama certifikata i diploma.