Kreirajte svoj Europass CV

Europass alat za pravljenje CV-ja olakšava kreiranje vašeg CV-ja na internetu. Možete ga koristiti da se prijavite za posao, za obrazovanje ili obuku, kao i za volontiranje.

Najpoznatiji format CV-ja u Evropi

Europass CV je jedan od najpoznatijih CV formata u Evropi. Jednostavan je za upotrebu i poznat poslodavcima i obrazovnim institucijama.

Prvo ćete morati da kreirate kreirate Europass profil sa informacijama o obrazovanju, obuci, radnom iskustvu i vještinama. Nakon što popunite svoj Europass profil, možete da kreirate onoliko CV-ja koliko želite uz samo nekoliko klikova. Samo izaberite koje informacije želite da uključite, izaberite svoj omiljeni dizajn i Europass će uraditi ostalo. 

Možete da kreirate, čuvate i dijelite CV-je na 31 jezika. Možete da preuzmete svoj Europass CV, čuvate ga u svojoj Europass biblioteci, dijelite ga sa poslodavcima, sa EURES-om ili drugim odborima za zapošljavanje.

Kako kreirati dobar CV

Zapamtite da je vaš CV vaša prva prilika da budućem poslodavcu prenesete svoje vještine i iskustva. To je slika onoga ko ste, vaših vještina, vašeg obrazovanja, radnog iskustva i drugih dostignuća.

Vaš Europass profil

Vaš Europass profil je mjesto za vođenje evidencije o svim vašim vještinama, kvalifikacijama i iskustvima. Ako održavate svoj Europass profil ažurnim, uvijek ćete imati sve informacije koje su vam potrebne za brzo kreiranje prilagođenih CV-ja i prijava za posao.

Srećno s prijavama!